viernes, 29 de octubre de 2010

Centelles a Manresa, el projecte continúa ...

Més de 6.000 persones han visitat l’exposició “Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista”, que es va cloure diumenge
Aquest diumenge al vespre va tancar portes al públic l’exposició “Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista”, que s’ha pogut veure a la Sala d’Exposicions de la Fundació Caixa Manresa, a la Plana de l’Om. Un total de 6.055 persones han visitat la mostra en els dos mesos en què ha estat oberta al públic, una xifra que demostra l’excel·lent acollida de les imatges que formen la col·lecció essencial del reconegut fotoperiodista català.
De: Redacció  
La mostra ha portat fins a Manresa una quarantena d'instantànies del qui ha estat considerat el mestre del fotoperiodisme modern.
La mostra, formada per 36 fotografies, ha estat una gentilesa de Fundació Caixa Catalunya. L’exposició posava en valor el material fotogràfic més preuat d’Agustí Centelles, conegut a escala mundial i que s’ha convertit en un referent del periodisme gràfic. L’exposició mostrava les seves conegudes imatges del conflicte bèl·lic de 1936-39 i també altres fotografies que fan referència a la vida quotidiana, el fet divers o el retrat.
 
Primera exposició de la nova etapa

Aquesta ha esta la primera exposició de la nova etapa de La Plana de l’Om, en què les mostres es conceben com a “expocicles”, és a dir, exposicions amb un programa d’activitats associades. En aquest cas, l’exposició ha anat acompanyada d’un complet programa d’actes relacionats amb la seva temàtica: la conferència “Agustí Centelles. La modernització del fotoperiodisme català”, a càrrec de la historiadora Teresa Farré (14 de setembre); la conferència “L’obra d’Agustí Centelles: l’estètica del compromís”, a càrrec de la fotoperiodista Sandra Balcells (28 de setembre); l’espectacle infantil “La maleta de l’Agustí”, a càrrec de Farrés Brothers & Cia (9 d’octubre); la taula rodona “El futur dels fons fotogràfics després del cas Centelles” (13 d’octubre) i la xerrada “Agustí Centelles vist pels Centelles” (15 d’octubre). També el servei didàctic de la Fundació ha ofert visites adaptades als escolars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario